Deutgenz

Deutgenz

Om bloggen

Här bloggar Thomas Deutgen om sitt liv i kabinväska, mellan olika jippon och diverse dansrelaterade evenemang.

Calmar Stadshotell 21 mars

HotellPosted by Thomas Deutgen Mon, March 23, 2009 11:51

Här kommer jag att rosa och risa de hotell jag bor på. 30 hotellnätter har det blivit från årsskiftet och till detta månadsskifte. En av tre månader har alltså tillbringats på hotell. Jag har inget problem med att bo på hotell, tycker det är roligt att öppna dörren och undra hur detta rum ser ut. Ibland överraskad och ibland besviken.

Vissa hotell har fattat att tänka till, andra tycks vara fullständigt icke genomtänkta. Här får du veta var du ska bo och framförallt var du inte ska bo.

Calmar Stadshotell ligger fint beläget vid ett om helgerna helt öde torg som är stort och andas socialism. Stora stenhus omgärdar torget och bara en liten försynt skylt ovanför entrédörren avslöjar att här inne ligger det "fina" Stadshotellet. Snabbt konstaterades dock att hotellstäderskan glömt just vårt rum, men jag behövde varken bli arg eller dryg eftersom receptionisten skickade upp sin kollega för att städa (haha) medan vi blev bjudna på öl och vin i den mysiga hotellpuben med över 100 whiskeysorter.

Själva rummet var inte över medel på något sätt. En dubbelsäng med standardkuddar, suck. Jag som endast vill sova på en liten liten kant av en platt kudde (vi pratar måttligt tjockare än ett örngott) undrar varför inte fler hotell har olika kuddar att erbjuda (tack Palace Hotell i Stockholm, som har ett helt förråd i receptionen). Just vårt rum hade inte trådläst nät, märkligt att ett hotell i Sverige idag inte har det på alla rum. Men vi snodde nät ändå så jag kunde spela Streaplers på hög volym.

Däremot fanns mängder av engångsprylar (duschkräm, shampo osv) som tydligen raskt åkte ner i vår väska. 2 Ramlösa bjöds vi på och utsikt över torget.

Frukosten serverades till 11.30 vilket är föredömligt. De hotell som en helg bara erbjuder frukost till 09.30 borde genast försättas i konkurs. Då har man inte tänkt på gästerna i första hand (som ju ofta är på nån slags fest en lördag kväll) utan på personalens arbetstider.


Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.