Deutgenz

Deutgenz

Om bloggen

Här bloggar Thomas Deutgen om sitt liv i kabinväska, mellan olika jippon och diverse dansrelaterade evenemang.

Bloggen flyttar till ny adress

AllmäntPosted by Thomas Deutgen Wed, April 22, 2009 17:53

Inte för att jag vill men för att min tekniksambo säger att det är bättre.

Kvinnans plats

AllmäntPosted by Thomas Deutgen Tue, April 21, 2009 16:52

Ibland läser jag andra publikationer än Får Jag Lov. Nu har jag hittat en tidning som verkligen fångat mitt intresse och ideal; Housekeeping Monthly från 1955.
Den skriver på ett givetvis helt sant sätt om var (hemma)fruns plats är och vilka hennes sysslor är när mannen kommer hem efter en ansträngande dag på jobbet.

1. Ha middagen redo. Planera redan natten före.

2. Städa bort skräp och damm. Maken ska inte behöva se sådant hemma.

3. Möt honom med ett varmt leende och visa att du bara bryr dig om hans behov.

4. Låt honom tala först. Kom håg att hans konversation är viktigare än din.

5. Klaga aldrig om han kommer hem sent, eller inte alls. Förstå att hans värld är fylld av stress och press och hemmet är en plats för vila.

6. Stör honom inte med klagomål och problem.

7. Puffa till hans kudde och ta av honom skorna. Tala med tyst och trevlig röst.

8. Fråga honom inte sånt som rör hans integritet. Tänk på att han är herren i huset och du har ingen rätt att fråga honom något.

9. En god fru vet alltid sin plats.

Önskar jag hann kommentera lite, men måste diska innan Anna kommer hem...

Hjälp, jag klarade mig ur en japansk tv-show

AllmäntPosted by Thomas Deutgen Fri, April 10, 2009 12:05

Några dagar före julafton blev jag uppringd av producenterna för Tv4:s nya underhållnings(?)program Hjälp, jag överlevde en japansk tv-show. De ville absolut ha med mig i startfältet, som en av 10 kändisar.

De krävde snabba besked och i ett svagt ögonblick, och lockad av att få se Japan och Tokyo, tackade jag ja. Sedan hade Aftonbladet en artikel om vem som skulle vara programledare och då blev valet lätt, fast på ett annat sätt. Carolina Gynning är för mig varken folkkär eller professionell.

Därför tackade jag nej och efter att ha sett premiärprogrammet på skärtorsdagen är jag glad att jag gjorde så. Visst hade det varit en upplevelse att dels vara i Japan och dels springa runt i kycklingdräkt och bära ägg i motvind. MEN (som kamrat Irving säger) är det rätt forum för mig?

Svaret på frågan är att jag inte är med i Japan, men jag önskar Anna Book och de andra lycka till!

(vad jag tyckte om själva programmet? Det håller jag för mig själv)

Årets lyckligaste dag!

MusikPosted by Thomas Deutgen Fri, April 10, 2009 12:04

Sammanföll på ett märkligt sätt med årets värsta dag som du kan läsa om här nedan!

Vad är väl bättre än att komma hem efter en resa runt Sverige och öppna ett kuvert från Warner. I det ligger Lasse Stefanz nya dvd med dokumentären Ingen dans på rosor. Dessutom 10 livelåtar och EXTRA-material, som Olle på auktion, Hasse skruvar i en bil, Lasse går runt i en källare, Anders åker färja och Christer kör mc. Det är stort!

Ännu större blir det att kombinera detta med surroundljud, bearnaisepizza och några 7,2:or. Jag räknar timmarna...

Årets värsta dag!

JobbPosted by Thomas Deutgen Fri, April 10, 2009 11:55

Är nog idag. Inte för att det är långfredag med allt vad det innebär av kristen tradition. Inte heller för att affärerna är stängda eller att jag måste höra opera och experimentell jazz hela dagen (min sambo fyller år och den som fyller år får välja musik). Nej, det är bokföringsdags.

Det går till så att jag under ett år, i detta fall 2008, sparat ALLA kvitton. Det blir ganska många under ett år eftersom min firma har en omfattande verksamhet (inte minst på representations- och reseplanet). Men jag sparar också kvitton från ICA, varmkorvar från Statoil och strumpor från HM.
Det blir alltså också många kvitton att slänga.

Katten tycker om mina kvitton, alltså de från ICA... kanske anar han köpt kattmat!

Sedan lägger jag allt i prydliga högar månad för månad och häftar fast på A4.
Allt detta tar oändligt lång tid eftersom jag tycker varje kvitto är fysiskt tungt att hantera och för varje månad som går (har just gjort augusti) inser jag att kvittona (dvs avdragen) är för få och inkomsterna för stora. Ett angenämt problem för staten som kommer att tjäna mycket pengar på mig. I restskatt.

Men som min gode vän, doktor Thylin, alltid påpekar.
"Det finns alltid ett sätt att bli kvitt ett sånt problem. Tjäna mindre".

Hurra!

AllmäntPosted by Thomas Deutgen Thu, April 02, 2009 18:28

Äntligen får jag se tillbaka och minnas svunna tider. Då vi hade 2 tv-kanaler i Sverige och alla tittade på såpoperan Varuhuset.

Vilka härliga pastellkläder, taffliga dialoger och konstruerade handlingar...och så bra!

First Hotell Ja

HotellPosted by Thomas Deutgen Wed, April 01, 2009 22:13

Jag säger Ja och inte nej till First Hotell Ja i Karlskrona där jag bodde i lördags innan logekvällen med Druidorden.

Hotellet är nyrenoverat och fina tapeter i det lagom stora rummet. Ett litet runt bord i mitten där det precis rymdes en vinflaska, ost och kex. Sedan en ovanligt skön fåtölj för att vara hotell och dessutom har inredningsmänniskorna begripit att rummet ska lusas ner med kontakter. Jag kanske inte bara vill ha datorn inkopplad, utan också fönen, telefonladdaren, andra laddare och den portabla iskylaren. De flesta hotell nöjer sig med 2 kontakter vid skrivbordet och inget vid sängen (jo under den, i mitten där ingen normal människa kommer åt, utom jag som inte är normal).

Bra med ett badrum där duschvattnet inte flödar ut över resten av badrummet och dessutom 4 små duschkrämer att sno med sig (ja ja, det ingår i priset).

MEN, detta hotell har inte förstått två basala saker. Att alla inte har samma nackar och huvud och därmed inte kan ha samma oformliga hårda tjocka kudde (i mitt enkelrum fanns 4, FYRA, likadana). Och att ingen vettig, alternativt korkad, kliver upp mitt i natten för att tvingas äta frukost före personalen bestämt sig för att stänga (10.30).

Sen, om det är positivt eller negativt vet jag inte, ringde receptionisten till rummet kl 1210 för att "kolla om jag levde"...

En fin detalj var sängborden som också var reglerbara lampor...

Vad är viktigt i livet?

AllmäntPosted by Thomas Deutgen Wed, April 01, 2009 22:00

Att se denna bild säger väl allt? Det talas ibland om att köpa hus, köpa kombi, hund och plasma-tv. Onda andar vill få mig att dra visakortet och köpa feta soffor.

Men icke säger jag. Icke! Den första och enda möbeln (ja, det är en möbel) som ska in i det hem jag bor i är en diskmaskin. Slaveriet är väl ändå avskaffat...

Next »