Deutgenz

Deutgenz

Om bloggen

Här bloggar Thomas Deutgen om sitt liv i kabinväska, mellan olika jippon och diverse dansrelaterade evenemang.

7 månader kvar...

DansbandskampenPosted by Thomas Deutgen Wed, March 18, 2009 23:26

...till säsong 2 av Dansbandskampen startar! Ja, det blir nya regler så det behöver ni inte påpeka mera. Det är för övrigt den mest ställda frågan jag får som rör Dansbandskampen. Den näst mest ställda frågan är om min jurykollega Annas hår är äkta och på den frågan svarar jag också ja (fast jag har inte kontrolldragit).

Det blir kul med ännu en omgång! Programmet blir förstås ännu bättre, roligare, rappare och mer överraskande. Band finns det fortfarande, hur många som helst. Både nybörjare och proffs, mogna och moderna i många olika genrer.

Det viktigaste är inte det blodiga allvaret i att kora "Sveriges bästa dansband" enligt många Dansares vetenskap. Det viktigaste är att bjuda Sverige på bra underhållning med det folkkäraste vi har och i samband med det visa på vilken bredd som just dansbanden har. Att det inte bara är Vikingarna eller Thorleifs, eller Blender och Zlips för den delen. Utan så mycket mer. Även om jag rent personligt har en viss musiksmak betyder inte det att alla dansband måste låta så. Viktigast är att ny publik strömmar till, det ger klirr i kassan till arrangören som därmed kan fortsätta ett par år till. Det ger också ny publik möjlighet att förstå glädjen och känslan att dansa. Svårare än så är det inte.

Allt detta ger tävlingen upphov till. Så börja nedräkningen redan nu...

SVTs VD Eva Hamilton och jag svävade runt efter premiärprogrammet i höstas.

Glada radiokollegor från SR Blekinge (där jag slutade vid nyår) var på plats vid premiären, kul med blommor och uppmuntran!

Testar med bild :)

DansbandskampenPosted by Thomas Deutgen Sun, February 22, 2009 23:35
Foto: Micke Thörnkvist

Foto: Anna Olsson