Deutgenz

Deutgenz

Om bloggen

Här bloggar Thomas Deutgen om sitt liv i kabinväska, mellan olika jippon och diverse dansrelaterade evenemang.

P4 Dans på kryssningskonferens

P4 DansPosted by Thomas Deutgen Mon, March 16, 2009 21:48

Mitt mellan flyg och tåg blev det båt. Birka Paradise intogs av P4 Dansredaktionen, dvs beställaren Li Skarin från produktionsbolaget Massa Media, min sidekick Thomas Lundin, samboende ljuddesignern Anna och ständiga reportern Karin Norberg. Samt inte att förglömma Lis man Tobbe som sköter ekonomin (och barnpassning på båten då även relativt unge Theo följde med).

God mat, bra underhållning av Torgny Melins och Shake samt nyttig konferens gav nya idéer till program, reportage och gäster. Nu ska allt omvandlas för att så småningom trilla ut som bra radioprogram på söndagar 19.30, i P4.

Jag, Anna, Thomas och Karin. Senare på natten blev det dock mera partybetonat...

Li, Thomas och Karin testade schlagerdiscogolvet.

Resa genom Sverige

P4 DansPosted by Thomas Deutgen Thu, March 05, 2009 14:11

I måndags morse tog jag förmiddagsflyget till Stockholm. Hyrde bil och hämtade upp min sidekick Thomas Lundin som kommit från Helsingfors. Sju fd dansbandsstjärnor att intervjua stod på programmet!

Först träffade vi Kim Kärnfalk som ju var en av stjärnorna i Friends. Hon blev psykiskt sjuk av allt jobb i början av 2000-talet och det är först nu hon ordentligt repat sig från det jobbet. Idag pluggar hon till psykolog och sjunger lite. Men framförallt åker hon runt i landet med miljontals kronor i handväskan. Hon är ju programledare för Postkodlotteriet och ibland delar hon ut bilar också. Jag försökte förgäves få henne att ge mig åtminstone ett par hundratusen men det var helt lönlöst. Efter intervjun blev det spännande besök på Stockholms äldsta restaurang Pelikan där de har rejäl husmanskost på menyn. För mig är ju husmanskost plankstek med bea, men jag lät mig ge vika för stora köttbullar och gräddsås. Kvällen avslutades på schlagerbar där det sjöngs på hög volym. Jag protesterade dock genom att hålla båda händerna för öronen och till sist förstod Thomas och Kim min diskreta pik och vi åkte hem.

Tisdagen började med att jag inte kom ut ur parkeringshuset eftersom mitt kort inte fungerade (läs övertrasserat). Efter lång tids backande och trixande med bilen (jag gjorde alltså detta, bland dyra bilar och många pelare) flyttade vi oss åt sidan så den långa kö som bildats kunde komma fram och köra ut. Men Maria på Carpark (TACK!) öppnade bommen manuellt efter att jag dyrt och heligt lovat att det faktiskt finns pengar på mitt konto. Sedan skulle jag hitta från Skanstull till Märsta vilket i min värld är lika omöjligt som att äta vegoburgare med glutensallad på min födelsedag. Med andra ord blev vi rejält försenade till Jörgen Edman, en gigant på sin tid då han sjöng med sin orkester Polarna.

Hemma hos Jörgen blev vi bjudna på fantastiska mackor med lika mycket smör som pålägg (äntligen nån som förstår vad som är viktigt på en smörgås!), starköl och cigaretter. Samt kaffe! Det var en mycket trevlig förmiddag där han spelade gamla lp-skivor och visade vilken enorm bredd han hade som artist!

30 mil senare gled vi in på Centralsjukhuset i Karlstad. Thomas Lundin var lite intresserad av att lägga mig på en bår och lämna mig i foajén eftersom jag varit väldigt gnällig under färden. Orsaken var att jag upptäckte att jag glömt mina bilskivor hemma. Något så fruktansvärt hemskt att jag inte med ord kan beskriva den känsla som drabbade min kropp...

Plötsligt kom han emot oss. Bara så där helt apropå. Som en vanlig man. Men ändå. Den största av dem alla. Med tofflor och tröja. Något mindre glasögon än på 80-talet, men visst var det han. Levande legendaren; Stefan Borsch! Jag finner inga ord annat än att jag mötte Elvis...

Efter en blaskig resa genom något som såg ut som Polen kom vi till Trollhättan. De har en märklig gågata där det körde både bilar och lastbilar och det var tydligen helt okej att parkera mitt bland träd och bänkar. Ett par minuter senare åt vi semlor bland kistor och urnor på Fonus Begravningsbyrå. Där jobbar nämligen Paul Paljett ("Guenerina") som sedemera sjöng i Matz Bladhs. Han trivs med sitt nya liv och det var en trevlig träff. Någon gourmet middag blev det inte men väl Trollhättans bästa pizza som intogs på sängkanten direkt ur kartong.

Efter att jag slarvat bort inspelningsband och hittat dem igen efter jag ordnat nya via en omväg på 6 mil och 40 minuters försening kom vi till Nick Borgen i Stenungsund. Han har sålt orkesterbussen och jobbar numera som trubadur och har det mesta utom gamla Nick Borgenlåtar på repertoaren. Han skriver också böcker, målar tavlor och är musiklärare. Intressant!

Till saken hör också att mitt under Polenfärden stannade Thomas Lundin (han körde eftersom jag ser dåligt i såväl mörker som ljus) vid en mack och innan jag hann skela köptes senaste Melodifestival-cdn. Fruktansvärda låtar som spelades på hög volym. Jag fick dock välja varannan låt vilket blev Thorleifs. Varje gång.

Sedan avrundade vi resan 35 mil senare hos Helene Persson (Helene & Gänget) och Lena Påhlson (Wizex) i Skåne/Blekinge. Framåt kvällen bubbel, bearnaisesås och biff hemma hos Diana Thylin som också fick recensera ny musik till programmet.

Efter en kort vändning på kudden hemma i Karlshamn har vi flugit till Stockholm där det ikväll blir P4 Danskonferens, på Birka Line. Vi ska spana på band i smyg och planera sommarens och höstens program. I morgon musikal i Stockholm och avslutar gör vi med frisyrmässa och tillhörande galafest i Jönköping. Sen hem för uppackning. Och nedpackning av långkalsonger. På måndag blir det Luleå!

Radioproduktion

P4 DansPosted by Thomas Deutgen Mon, February 23, 2009 10:08

Sker oftast mellan 08.30 och 17.00 i en korridor full av medarbetare som fikar och äter lunch på givna tider, alltså som ett "vanligt" jobb.

Men jag gör radio som fri företagare (tyngd av skattetryck) och fördelen med det är att jag kan göra det 19 på kvällen samtidigt som jag äter plankstek. Men idag är det tyvärr inte så. Livet gör att jag måste kliva upp denna ruskigt tidiga timme (10.05) och välja musik till helgens program och i eftermiddag börjar vi (jag och tekniska supportsambon) mixa. Det sker i kombinerade sovrummet/studion.


Mitt i detta hoppar en katt runt och jamar och ibland måste jag gå in i garderoben för att läsa in något mellansnack. Där är det nämligen fint ljudisolerat. Så har jag det!

Foto: Hans-Peter Bloom