Deutgenz

Deutgenz

Om bloggen

Här bloggar Thomas Deutgen om sitt liv i kabinväska, mellan olika jippon och diverse dansrelaterade evenemang.

Årets lyckligaste dag!

MusikPosted by Thomas Deutgen Fri, April 10, 2009 12:04

Sammanföll på ett märkligt sätt med årets värsta dag som du kan läsa om här nedan!

Vad är väl bättre än att komma hem efter en resa runt Sverige och öppna ett kuvert från Warner. I det ligger Lasse Stefanz nya dvd med dokumentären Ingen dans på rosor. Dessutom 10 livelåtar och EXTRA-material, som Olle på auktion, Hasse skruvar i en bil, Lasse går runt i en källare, Anders åker färja och Christer kör mc. Det är stort!

Ännu större blir det att kombinera detta med surroundljud, bearnaisepizza och några 7,2:or. Jag räknar timmarna...

Helvetesveckan...

MusikPosted by Thomas Deutgen Fri, March 20, 2009 21:27

Har haft hemmavecka för första gången sen mitten på januari. Det var nu inte så hemskt i sig att vara hemma och inte göra just någonting annat än surfat, sorterat, planerat och administrerat. Men det hemska var att jag lagat mat flera kvällar på raken. Det är något mycket ovanligt och tungt. Att stå där vid köksbänken och slita med märkliga slevar, konstiga recept (kokt potatis) och SALLAD kan göra den beskedligaste bleking till mordisk galning.

Tro inte att jag ler, det är bara på låtsas för att jag inte alldeles ska bryta ihop...

Men tro inte det blev bättre efter fetaostfyllda köttfärsbiffarna. Nej, då sorterade jag tusen skivor. Vi pratar Zenitz från 1993, Vikingarna från 1987 och Cosmix med Anna Öhlund, typ. I bokstavsordning och i plastfickor. Det tog 3 och en halv timme och som belöning en härlig starköl. Jag var mycket ond...

Jag är signad av Warner

MusikPosted by Thomas Deutgen Mon, March 02, 2009 12:15

Under en tid har jag skrivit dansbandslåtar på lediga stunder. Genom åren har jag ju hört mycket bra och mycket skräp och mot bakgrund av det velat testa ifall jag också kan göra låtar, som kanske handlar om mer än att gå i sanden på stranden.

Detta har jag gjort ihop med min gode vän Lasse Blomkvist. Han har ju sedan urminnes tider spelat i Ragges orkester från Luleå, som jag jobbar med ibland. Han gör melodierna och jag gör texten. Att jag skulle göra melodier är helt uteslutet eftersom jag är i princip tondöv och bara får fram en ton hur gärna jag än försöker.

För en tid sedan träffade vi Janett Jensen som är A&R på musikförlaget Warner. Hennes uppgift är att para ihop rätt låt med rätt artist, i Sverige och övriga världen. Hon jobbar gentemot alla skivbolag, alltså inte bara mot Warner.

Hon gillade vad hon hörde och i lördags skrev vi på för ett år som låtskrivare för just Warner. Nu ska hon jobba dag och natt med att få ut våra låtar på marknaden, så att publiken får bra musik och vi får lite klirr i kassan...

Redan nu har ett av de största banden i Sverige tackat ja till en låt, men vilket band och vilken låt ber jag att få återkomma till. Kul är det i alla fall!

Ja, Thorleifs till Moskva!

MusikPosted by Thomas Deutgen Fri, February 27, 2009 15:52

Har just anlänt till Malmö Arena (som för övrigt ser ut som en blandning av fånganstalten Guantanamo och Elgigantens centrallager i Jönköping. Har just skrivit ett gästblogginlägg i BLT (Blekinge Läns Tidning) som jag även publicerar här.

Thorleifs är på scenen nu i fina vita kavajer, utom Thorleif själv som har svart kavaj och röd halsduk. Och jag har bara en sak att säga: Thorleifs regerar, Thorleifs till Moskva!! Vill vi skicka BWO och annat strunt kan vi lika gärna skicka mogna män med saxofoner och 2 söta flickor i prickiga volangkjolar som buggar intill dansbandslegendaren.

Och tänk bara att de "kunniga" kvällstidningsjournalisterna gått från frågetecken till utropstecken, det är Thorleifs vi vill ha!

Låten då, som ju alltid verkar vara av underordnad betydelse nu för tiden. Äkta hederlig gammeldags schlager med tonartshöjning, saxofoner, tjalalaookör, dansande flickor på scenen och sådär lagom hemvävt gulligt svenskt. Med tanke på all annan dynga som hörts de senaste tävlingarna kan det bara gå åt ett håll för de blyga pojkarna från Norrhult: till Globen!

Så gör som Victoria: säg Ja, Ja, Jaa - Thorleifs till Moskva...