Deutgenz

Deutgenz

Om bloggen

Här bloggar Thomas Deutgen om sitt liv i kabinväska, mellan olika jippon och diverse dansrelaterade evenemang.

Årets värsta dag!

JobbPosted by Thomas Deutgen Fri, April 10, 2009 11:55

Är nog idag. Inte för att det är långfredag med allt vad det innebär av kristen tradition. Inte heller för att affärerna är stängda eller att jag måste höra opera och experimentell jazz hela dagen (min sambo fyller år och den som fyller år får välja musik). Nej, det är bokföringsdags.

Det går till så att jag under ett år, i detta fall 2008, sparat ALLA kvitton. Det blir ganska många under ett år eftersom min firma har en omfattande verksamhet (inte minst på representations- och reseplanet). Men jag sparar också kvitton från ICA, varmkorvar från Statoil och strumpor från HM.
Det blir alltså också många kvitton att slänga.

Katten tycker om mina kvitton, alltså de från ICA... kanske anar han köpt kattmat!

Sedan lägger jag allt i prydliga högar månad för månad och häftar fast på A4.
Allt detta tar oändligt lång tid eftersom jag tycker varje kvitto är fysiskt tungt att hantera och för varje månad som går (har just gjort augusti) inser jag att kvittona (dvs avdragen) är för få och inkomsterna för stora. Ett angenämt problem för staten som kommer att tjäna mycket pengar på mig. I restskatt.

Men som min gode vän, doktor Thylin, alltid påpekar.
"Det finns alltid ett sätt att bli kvitt ett sånt problem. Tjäna mindre".

En kväll i Lidköping

JobbPosted by Thomas Deutgen Mon, March 16, 2009 21:55

I lördags var jag på Folkets Park i Lidköping för att vara konferencier på Drifters årliga medlemsfest. Runt 300 personer åt, drack och dansade till bandet som även kommit att bli mycket goda vänner till mig.

Vem är vem? En är sångare i Drifters och heter Kent, en är nån slags skojpojke. Vi är dock tydligen bröder, enligt många dansgäster... Kan härmed dementeras!

Jag sjöng Spara sista dansen för mig, ihop med Erica och bandet. För första gången hörde jag mig själv högt i medhörningshögtalare precis bakom mig. Det gjorde att jag kom av mig hela tiden, eftersom det lät så illa...

Våra vänner Susanna och Pelle från Karlshamn var också på festen. De var väldigt glada (även i hatten)!

Thorleifs till Moskva, en annan dag...

JobbPosted by Thomas Deutgen Sun, March 01, 2009 19:48

Det finns inget mer att säga. Thorleifs nådde inte ända fram. Men de var glada ändå och hade bytt om till mera Thoreifsmässiga kläder på efterfesten; flanellskjorta och jeans. Sen skulle de ta turnébussen till Norrhult och i helgen åker de till Brunnsparken i Örebro - the show most go on.

I övrigt är det mycket dynga i Melodifestivalen. Popsvammel och sånt jag inte förstår mig på. Fast det är roligt att mingla på efterfester. Där trivs jag bra!

Särskilt bra är det också att låtförlaget Warner signat mig och min kamrat Lasse Blomkvist (Ragges orkester) som låtskrivarpar, på ett år till att börja med. För på lediga stunder skriver jag hits, i en genre som inte är opera och hiphop. Och vi har redan fått ut en låt på marknaden. Inte vilken låt som helst och framförallt inte vilket band som helst - om det ber jag att få återkomma.

Nu ska jag mixa P4 Dans som ska sändas nästa söndag. Sen packa upp väskan och ner igen. I morgon bitti ska jag och Thomas Lundin på turné. Stockholm, Karlstad, Stenungsund, Trollhättan, Kristianstad, Ronneby, Karlshamn, Sölvesborg, Stockholm och Åbo på fyra dagar. Sen är det helg och då väntar Frisyrmässan i Jönköping...På ena bilden glad när Thorleifs valdes ut bland 5. På andra butter när Thorleifs åkte ut. Det växlar fort...

Från SAS till Silja

JobbPosted by Thomas Deutgen Thu, February 26, 2009 23:58

Bästa passaserare!

Jag är mycket stolt över att vara den som trycker på plingplongknappen och välkomna alla kryssninggäster på Silja Galaxy. Det är ett mål i livet som nu är uppfyllt... Dock har jag inte den finska brytningen utan håller mig till hyfsad rikssvenska.

Däremot tror jag inte att passagerarna lyssnade på vad ja sa. 2 065 ombord varav 1 300 18-åringar, fulla som ägg redan i terminalen. 5 extra ordningsvakter skulle ta hand om ungdomarna som (tyvärr) varken var där för Scotts, Shake eller Thomas Deutgen. Men de var i alla fall med på noterna under kvällen, 2 gäster lyckades sjunga med Scotts och 75 personer deltog i min frågequiz (med svårighetsgrad av typen: Vad hette Charlott Perrelli före Perrelli).

Jag får matkuponger när jag är ombord. Det betyder att jag utan att tveka äter löjrom, pepparbiff och hummersoppa. Smörgåsbord är inget för mig.

Ungdomarna då? Jodå, 12 personer slängde de av redan i Mariehamn och en ung man skrek av smärta när de finska poliserna hämtade dem. Finska poliser är inte att leka med. Kryssningvärden berättade rått att alla unga (manliga) fyllon gråter när poliserna bär ut dem i handbojor. En ung man skrek väldigt mycket i natt när farbror finsk polis bände upp ena armen bakom ryggen, i ett tveksamt grepp.

- Det gör ont, du bryter min arm, sa den fulle ynglingen.

- Jag är inte doktor, jag är polis, svarade farbror finsk polis och bände vidare.

Efter båtturen blev det oxfilé och bearnaisesås med god vän i Stockholm innan jag hjälpte SAS klara torsdagsekonomin. I morgon fredag åker jag till Malmö och hejar fram Thorleifs till Globen.

Dessutom ska jag fira något alldeles extra - så håll ut!