Deutgenz

Deutgenz

Om bloggen

Här bloggar Thomas Deutgen om sitt liv i kabinväska, mellan olika jippon och diverse dansrelaterade evenemang.

Bloggen flyttar till ny adress

AllmäntPosted by Thomas Deutgen Wed, April 22, 2009 17:53

Inte för att jag vill men för att min tekniksambo säger att det är bättre.

Kvinnans plats

AllmäntPosted by Thomas Deutgen Tue, April 21, 2009 16:52

Ibland läser jag andra publikationer än Får Jag Lov. Nu har jag hittat en tidning som verkligen fångat mitt intresse och ideal; Housekeeping Monthly från 1955.
Den skriver på ett givetvis helt sant sätt om var (hemma)fruns plats är och vilka hennes sysslor är när mannen kommer hem efter en ansträngande dag på jobbet.

1. Ha middagen redo. Planera redan natten före.

2. Städa bort skräp och damm. Maken ska inte behöva se sådant hemma.

3. Möt honom med ett varmt leende och visa att du bara bryr dig om hans behov.

4. Låt honom tala först. Kom håg att hans konversation är viktigare än din.

5. Klaga aldrig om han kommer hem sent, eller inte alls. Förstå att hans värld är fylld av stress och press och hemmet är en plats för vila.

6. Stör honom inte med klagomål och problem.

7. Puffa till hans kudde och ta av honom skorna. Tala med tyst och trevlig röst.

8. Fråga honom inte sånt som rör hans integritet. Tänk på att han är herren i huset och du har ingen rätt att fråga honom något.

9. En god fru vet alltid sin plats.

Önskar jag hann kommentera lite, men måste diska innan Anna kommer hem...

Hjälp, jag klarade mig ur en japansk tv-show

AllmäntPosted by Thomas Deutgen Fri, April 10, 2009 12:05

Några dagar före julafton blev jag uppringd av producenterna för Tv4:s nya underhållnings(?)program Hjälp, jag överlevde en japansk tv-show. De ville absolut ha med mig i startfältet, som en av 10 kändisar.

De krävde snabba besked och i ett svagt ögonblick, och lockad av att få se Japan och Tokyo, tackade jag ja. Sedan hade Aftonbladet en artikel om vem som skulle vara programledare och då blev valet lätt, fast på ett annat sätt. Carolina Gynning är för mig varken folkkär eller professionell.

Därför tackade jag nej och efter att ha sett premiärprogrammet på skärtorsdagen är jag glad att jag gjorde så. Visst hade det varit en upplevelse att dels vara i Japan och dels springa runt i kycklingdräkt och bära ägg i motvind. MEN (som kamrat Irving säger) är det rätt forum för mig?

Svaret på frågan är att jag inte är med i Japan, men jag önskar Anna Book och de andra lycka till!

(vad jag tyckte om själva programmet? Det håller jag för mig själv)

Hurra!

AllmäntPosted by Thomas Deutgen Thu, April 02, 2009 18:28

Äntligen får jag se tillbaka och minnas svunna tider. Då vi hade 2 tv-kanaler i Sverige och alla tittade på såpoperan Varuhuset.

Vilka härliga pastellkläder, taffliga dialoger och konstruerade handlingar...och så bra!

Vad är viktigt i livet?

AllmäntPosted by Thomas Deutgen Wed, April 01, 2009 22:00

Att se denna bild säger väl allt? Det talas ibland om att köpa hus, köpa kombi, hund och plasma-tv. Onda andar vill få mig att dra visakortet och köpa feta soffor.

Men icke säger jag. Icke! Den första och enda möbeln (ja, det är en möbel) som ska in i det hem jag bor i är en diskmaskin. Slaveriet är väl ändå avskaffat...

Fest!

AllmäntPosted by Thomas Deutgen Sat, March 28, 2009 11:37

Jag är för fest! Jag hittar gärna anledningar till stora och små partyn. Ifjol hade jag, min sambo och en kamrat gemensamt 108-årskalas i stor lokal, swingorkester och 50-talstema, 100 glada personer som åt, drack och dansade hela natten.

Det bästa var att i lokalpriset ingick städning, dvs att vi reste oss upp från stolarna och gick och vaktmästarna tog hand om Allt!

I år blev det en mindre tillställning, betydligt mindre. Några goda vänner hemma hos oss på temat Barnkalas. Alla fick roliga hattar (som ingen givetvis ville ha på sig) samt en strut med påskgodis. Sedan mousserande vinmingel och märkliga krustader jag gjort (romsås, kräftstjärtar och sånt krafs). Sedan fantastisk stek med kantarellsås och vitlökskroketter (jag är helt oskyldig till hela den måltiden, min insats bestod i att hälla kroketterna i ugnsformen) samt ett rikligt flöde av vin. Det fanns inga alkoholfria alternativ.

Sen chokladmuffins med nonstopfyllning följt av Pavlova (det är tydligen utrikiska för maräng och div frukt). Under hela middagen försökte jag uppmärksamma sällskapet på att Lasse Stefanz är bra att tugga till, men alla verkade tugga ändå.

Fiskdamm måste alla barnkalas ha. Därför blev det dramatiskt fiske med presenter. Alla fick en burk Norrlands guld, en härlig dansbandsskiva (läs skräp som inte ens jag vill ha, alternativt underbar musik som går rakt in i hjärtat) samt någon liten personlig sak, som stringtrosor med Scottstryck, regnponcho från Norrbotten (stulen), nyckelband med Lasse Stefanzloggo osv.

Sen var kalaset slut och alla fick gå hem. Idag väntar disken... Sen till Karlskrona för incheckning på ett för mig nytt hotell; First Hotell Ja (nej, det är inget skämt utan ja, det heter så; Ja alltså). Det är möte med Druidorden och logen Merlin.

På söndag fyller jag år på riktigt och då blir det nog rest-fest...

Mat och Mat

AllmäntPosted by Thomas Deutgen Fri, March 20, 2009 21:21

Igår var vi på restaurang Bistro Java i Karlskrona. Gå inte dit om du förväntar dig någon form av service. Den nya tidens restaurang har tydligen som filosofi att kunden är till besvär, att kunden själv måste söka information, personal och mer mat. Tro inte att personalen har tid att fråga om vi önskar mera (i min enfaldiga tro att de vill tjäna pengar), de är fullt upptagna med att skvallra bakom bardisken.

Bistro Java, glöm det stället (fast maten är hygglig).

År istället till Bistro Jollevägen i Sölvesborg. Där vid vattnet serverar Diana och Sven-Göran Thylin alltid kött, pommes och bearnaise samt vin med hög procent. Inget tjafs, bara kött och nästan alltid valfri musik i högtalaren. Det är kvalitet!

Premiärblogg

AllmäntPosted by Thomas Deutgen Sun, February 22, 2009 22:15

Kära blogg.

Nu är det bara du och jag. Men om ett år är det du, jag och flera tusen läsare. Det är förhoppningen i alla fall. ..